27 Eylül 2011 Salı

Doktoradan sonra

26 Eylül'de doktora savunma jürisine girdim. Yaz boyunca nefes almadan çalışmam, gecelerce tezin başında sabahlamam hatta zaman zaman düzeltmelerimi yaparken uyuyakalmam, bir kere bile denize girememem, kızımla ilgilenememem, Hakan'la ilgilenememem, evde tez dışındaki her işi serdiğim için perişanlığımız şimdi düşününce düş gibi. Sanki hiç yokmuş gibi. Nasıl toparladım da tezi sınava girdim hala tuhaf geliyor. Çok çalıştım ama. Tezim de uygulamam da beğenildi. Sunumda heyecanlı olmakla birlikte, heyecanımı yatıştırabildim. Benim konum, akademik olarak çok fazla üzerine gidilmemiş bir konuydu, jürinin tamamı tarafından oldukça desteklendi. 


Sınav jürimdeki hocalarım: Danışmanım Yrd.Doç. Zülfikar Sayın, Prof.Dr. Ayşe Çakır İlhan, Prof.Dr. İncilay Yurdakul, Yrd.Doç. Birsen Giderer, Doç. Namık Kemal Sarıkavak
Mutlu bir sonuç olduğu belli :) Oy birliğiyle geçtim...


Sınavdan önce, sınav sırasında ve cübbemi giyerken beni yalnız bırakmayan sevgili arkadaşlarım destekleri ile beni mutlu ettiler. Beni şaşırtmasa da, tanık olanları şaşırtan tavırlar sergileyenler de oldu ama üzerinde durmak gereksiz. Akşam da çok güzel bir yemek organize edilmişti Keremeyle'de. Sevgili Banu ve Ekin'e de bu güzel organizasyon için yeniden teşekkür etmek isterim bu arada. Dekanımız ve bölüm hocalarımın yanında, bana değer verip beni uğurlamak için gelen bizim bölümden ve fakültenin diğer bölümlerinden arkadaşlarla yaklaşık 4-5 masanın ucuca eklendiği kalabalık ve neşeli bir gruptuk. Gece soğuktu ama dizlerimizde, omuzlarımızda polar battaniyelerimizle saatlerce oturduk. Gerçekten çok mutlu oldum. Şanslı bir insan olduğumu düşünüyorum.  


6 yorum:

gksk dedi ki...

tebrikler! çalışmalar harika görünüyor... birinci sınıftayken ben de Birsen hoca nın öğrencisi olmuştum^^

deniz dedi ki...

tebrik ederim,başarılar..

Kırmızı Şapka dedi ki...

Teşekkürler :)

bnbldk dedi ki...

seni tanıdığım için bende, bizde çok şanlıyız:):):) gitmişliğinle de bir okadar üzgün ve şanssız:(((

Kırmızı Şapka dedi ki...

canım arkadaşım ya, haftaya geleceğim bir aksilik çıkmazsa :)hocaların beşine de uygun bir gün olsun bakalım düzeltmelerim de bitsin... yeşil vadiye gidelim :))

bnbldk dedi ki...

gidelim tabi, dur şimdiden rezervasyon yaptırayım:D:D:D

yapacaklarımızı biriktirdim, bekletiyorum. hoca programını göndermemin en uygun günü bulmak için kolaylaştırıcı etkisi olur olur diye düşünmekteyim:)