14 Nisan 2008 Pazartesi

Utanç


NTV-MSNBC
Güncelleme: 15:29 TSİ 14 Nisan 2008 Pazartesi

Gelinlikle dünya turuna çıkan ve Türkiye’de kaybolan İtalyan Sanatçı Pippa Bacca’nın cesedi Gebze’de bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan sabıkalı M.K., tutuklandı. İtalyan sanatçının, tecavüz edilip boğularak öldürdüğü bildirildi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 01:02 TSİ 14 Nisan 2008 Pazartesi

GEBZE - Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milano’lu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun cesedi, Gebze ilçesi Tavşanlı Köyü Ballı Kayalar mevkiide birlikte görüldüğü hırsızlık suçlarından sabıkalı M.K’nın yer göstermesi üzerine çıplak ve toprağa gömülü olarak bulundu. Gebze Devlet Hastanesi morgundan alınan Marineo’nun cesedi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait cenaze arabasıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Siamo tritissimi... Addio Pippa...*
İtalyan gelin Pippa, bugün İtalya’ya uğurlanacak. “Barış Gelini” projesinin koordinatörleri, hazırladıkları internet sitesinde, Türkiye’nin üzüntüsünü, NTVMSNBC’ye gelen mesajlarla dünyaya duyuruyor. (* Çok üzgünüz... Elveda Pippa)

İSTANBUL - İtalyan sanatçı Pippa Bacca, “Barış Gelini” projesi için 8 Mart’ta sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile Milano’dan yola çıktı. Gelinlik giymişlerdi ve Slovenya’dan başlayıp Filistin’de sona erecek yolculuk otostopla yapılacaktı. Amaç insanların güvenilir olduğunu kanıtlamaktı. Planlandığı gibi İtalya’dan Hırvatistan, Sırbistan, Bosna ve Bulgaristan’ı geçip, 19 Mart’ta Türkiye sınırından girdiler. İki arkadaşın yolu burada ayrıldı; farklı yolları izleyerek Beyrut’ta buluşacaklardı. Picca’nın Türkiye turunu 29 Mart’ta tamamlaması, buradan Suriye, Lübnan, Filistin’e geçmesi gerekiyordu. Yolculuk boyunca çektikleri fotoğraflar ve günlükleri “Barış Gelinleri” internet sitesinde yayınlanıyordu. Ancak 31 Mart’ta Pippa ile irtibat kesildi. “İtalyan gelin kayıp” haberleri, 2 gün önce “Gebze’de ölü bulundu” haberiyle kesildi.
Pippa Bacca’nın acılı ailesi, proje koordinatörleri, projeye destek veren barış aktivistleri, bu vahşet karşısında sağduyulu açıklamalarıyla dikkat çekerken, en sert tepki Türkiye’den geldi. Barış Gelini projesinin internet sitesi, Picca’nın yolculuğunun sona erdiğini duygulu bir yazıyla duyururken, NTVMSNBC’nin bu konudaki haberine link vererek, NTVMSNBC’ye gelen yüzlerce tepki mesajını da dünyaya iletiyor.

Barış Gelinleri projesinin internet sitesi “Brides on Tour”, olay sonrasında tüm dünyadan yoğun ilgi üzerine kilitlendi. Bu arada, Pippa Bacca’nın kişisel internet sitesi de büyük ilgi görüyor. Pippa, sitesinde kendi fotoğraflarını, sanatsal faaliyetlerini sergiliyor. Son sergisi, yapraklar ve taşları kullanarak yaptığı insan figürleri...

Barış Gelinleri projesi için gelinlikler Byblos modaevinde tasarlanmış. Modaevinin sitesinde, gelinlerin hazırlanma sürecini gösteren fotoğraflar ve gelinlik modellerine ilişkin çizimler yayınlanıyor. Pippa’nın prova sırasında çekilen fotoğrafları da burada.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/442698.asp

Hiç yorum yok: