20 Şubat 2007 Salı

İyi ki doğdun


"Yas 35, Dante gibi ortasindayim ömrün..." deme.

Ortasindayim deme.

(Çocukken, annem 30 yasina girince çok aglamistim hatirliyorum. Bir ay bile kalmadi benim de 30'uma girmeme.)

Simdi sen 35 yasina girdin. Artik bundan sonra atilan adimlarin, yolun yarisindan sonrasi oldugunu bilmek mi insani daha olgun yapan? 30 yasindaydin biz tanistigimizda. Sonrasini hatirlamiyorum, o kadar hizli ve kendiliginden geçti zaman. Dilegim, yolun sonuna dek seninle olmak. Seni sevdigime, seninle evlendigime, kizimin babasi olduguna mutluyum. Ilk tanistigimiz gün, Nevizade'de otururken hafif bir agustos rüzgari çikmisti. O gün sirtima gömlegini koydugunda, "Körler görmeseler de yildizlar vardir" diye alintiladiginda Nazim'dan, bir gün bunlarin olacagini biliyordum. Kendime bile hiç bir sey söylemiyordum, bunu bildigimi simdi anliyorum.

Bir yil Istanbul - Ankara arasinda, sehirlerarasi terminallerde birbirimize ulasan yollari izlerken biliyordum ben bunlari. Ömrümüz uzun olup dolansin birbirine, Baukhis ve Philemon gibi. Kizimizla kedimizle isimizle gücümüzle gidebildigimiz yere kadar gidelim. Seni seviyorum, iyi ki
dogdun sevgilim.


3 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Ben de Ocak'ta otuz oldum :D Size ve eşinize o dünya güzeli kızızınla birlikte geçireceğiniz sağlık, huzur ve mutluluk dolu çoooookk uzuuun yıllar diliyorum. :)

Bi de merak ettiğim bir şey... kızınız doğduğunda kedişle ilgili özel bir şey yapmanız gerekti mi, ne bileyim bir süre bir odaya kapatmak ya da onun gibi bir şey?? Bizde de iki tane var ve bebiş yolda o açıdan :))

Kırmızı Şapka dedi ki...

teşekkür ediyorum. :)

eğer kedileriniz aşılıysa sağlık açısından bir sorun oluşmayacaktır. bu konuda rahat olabilirsiniz. etrafa yapışan tüyler için koli bantı ve bebeği daima altına bir bebek battaniyesi sererek koltuğa vs koymak tüy sorununu çözer. zaten kedi sahibisiniz, bilirsiniz ki tüyün kendisi değil aşılanmayan kedinin tüyündeki parazit kiste yol açar.
Onun dışında meden bebek pudrası losyonu vs kokulu şeyleri kedilere uzaktan koklatın, bebek geldikten sonra da bebeğin giyilmiş giysilerinden koklatabilirsiniz. alışırlar.
ve bebeği kıskanmalarına asla fırsat vermeyin. onları sevmeye oy namaya devam edin. belli bir aşamaya kadar bebeğe yaklaşıp koklamalarını engellemeyin, aşırı tepkiler vermeyin.
son olarak bebeğin oda kapısını uyurken kapamanızı ve bir bebek telsizi edinmenizi öneririm.

endişelenmeyin, hayvan olan evde büyüyen çocuklar daha sağlıklı olur.

sevgiler.

Elif Derviş dedi ki...

çok teşekkürler :))