26 Temmuz 2016 Salı

1.Gün: FRIDA KAHLO

#30daysfor30pioneerwomen #fridakahlo




































Frida Kahlo, tüm zamanlarda en çok ilgi toplayan sanatçılardan biri. Çileli yaşam öyküsü kadar, güçlü duruşu ve politik yanı ile de kayda değer bir sanatçı. Erkeklerin dünyasında bir kadın olarak cesaretle var olmuş, deli gibi sevdiği Diego'ya kendini ezdirmemiş. Geçirdiği korkunç kaza sonrası tekrarlanan ameliyatlar ve tıbbi iyileşme süreci nedeniyle çok uzun zamanını yatağında hareketsiz yatarak geçirmiş. Ancak kırılma noktası, pek çok insanın herşeyi bırakıp kendine acımaya başlayacağı noktada gerçekleşmiş. Yatağının üzerine yerleştirttiği ayna aracılığı ile tekrar tekrar hep kendine bakmış, defalarca kendini arar ve kendine dönerken, dünyaca ünlü otoportrelerini çizmiş... Kimliğine, karakteristik görünümüne bağlılığı ve şahsına münhasırlığı beni en çok etkileyen yönlerinden biri.

Frida Kahlo is one of the most attractive artists in all times. She is remarkable with her keen personality as much as her suffering life story. Existed in the men's world as a brave woman. As all knows, she stayed in bed for a long time after the horrible traffic wreck that she had, because of the operations and medical recovery process. Imagine! Without motionless, inactive... Looking the ceiling. But this is the breaking point: anyone could let it go with a self-pity, but no... She put a mirror on the ceiling and looked to herself again and again. Looked for herself, imagined and represented herself. Then she draws all those famous self-portraits. The most inspiring aspect of her is the loyalty to her identity and characteristic look as a unique person. 

Daha fazlası için / For more: 

http://www.fridakahlo.it/ 


draw30for30

1 yorum:

Eren dedi ki...

Harika bir çalışma, kadın öncüler deyince benim de ilk aklıma gelenlerden, hem sanatı hem kişisel tarzıyla çok etkileyici, illüstrasyon da Frida Kahlo kadar etkileyici olmuş, elinize sağlık:)