28 Ocak 2010 Perşembe

Karda gidecek evi olmayanlar

Nette şöyle bir siteye rastladım: Barınak Gönüllüleri Derneği  Sitede bazı sosyal sorumluluk afişlerine yer vermişler. Mesleki olarak da elimizde bir çok olanak bulunduğunun kanıtı. Örneğin, alttaki afiş Markom Leo Burnett tarafından yapılmış ve 21. Kristal Elma Basin/Sosyal Sorumluluk Kategorisinde – Birincilik ödülü kazanmıştı. Siteden öğrendiğimize göre Markom-Leo Burnett ajansı, yaklasik 3 yıldır BGD'ye ve sahipsiz sokak hayvanlarina destek vermekteymiş.

Fikri yaratıcı buldum, espri barındırmakla birlikte buruk gülümseten, başarılı bir çalışma olmuş. Bu afişi görünce aklıma yine karda gidecek evi olmayanlar geldi.
Bugün beklenen kar sonunda yağdı. Dün gece başladı, bu gün Ankara bembeyaz. Çok güzel de, sokak hayvanları çok savunmasız bu soğukta.

Peki ne yapılabilir? Facebook'ta bir ekmek ağacı yapalım etkinliği vardı. Umarım katılanlar kapılarının önüne her gün biraz ekmek ve içine sıvı yağ damlatılmış (donmasın diye) bir kap su koymayı ihmal etmiyorlardır. Çok basit ama etkili bir önlem.

Grafik tasarımcılar, yalnızca reklam sektörüne hizmet etmiyorlar. Sosyal iletileri görselleştirmek de en önemli sorumluluklarımız arasında. Bu nedenle sosyal sorumluluk kampanyaları için de çalışmalıyız. Tasarım yapanlar, çizer arkadaşlarım, düşünelim ne yapabiliriz?

Hiç yorum yok: