2 Ekim 2009 Cuma

Çiçek ekmece bakmaca büyütmece

Ben bakamıyorum aslında çiçeğe. Kafam çoğunlukla o kadar meşgul oluyor ki, su vermek gibi basit bir işlemi bile devreden çıkarıyorum bazen. Ama bunlar başka. Şimdi bir kere isimleri var. Örneğin alttaki, Perihan'ın çiçeği. Bir kaç hafta önce Seramik katından Banu'yla kırdık, ektik. Kaktüsümsü ama yumuşacık harika bir şey.



Bu da Burcu'nun menekşesi. Burcu çiçeklerine çok güzel baktığı için ben de ondan özenip menekşesinden bir dal kırdım. Dibinden birsürü yavruladı. Bıcır bıcırlar.



Çiçek maceram bu sefer başarılı olur diye düşünüyorum. Evde de bazı ekimler yaptım. Onlar da annemin menekşelerinin köklerinden yürütüldü. Daha açmadılar. Özendiğim bir olay da bonsai yetiştirmek. Ama bauhausdan, koçtaştan hazır alınan bonsailer değil, doğadan toplama yöntemini kullanmak. Çok daha zor, ama şahane bir uğraş. Akla gelebilecek her ağacın bonsaisi olabilirmiş.

2 yorum:

a.y. dedi ki...

merhaba çiçekyetiştirme konusunda ben de pek başarısızımdır:( Umarım siz bu defa başarırsınız:) Bonsai meselesi nasıl oluyormuşki acaba ? Enteresan geldi.

Kırmızı Şapka dedi ki...

Bonsainin püf noktası çok derin olmayan bir saksı kullanarak köklerin toprakta yol almasını engellemek ve bir yandan da fazla büyümeden budayarak gövdeyi kalınlaştırmak. Hımm, en iyisi ben bununla ilgili bir yazı ekleyeyim siteye.