2 Ağustos 2007 Perşembe

Yeni bir kitaba başladım


Bu defa ilk olarak bir kitaba dijital ortamda başlıyorum. Eskizlerimi elimde yaptım tabii yine ama çizimleri sıfırdan bilgisayarda gerçekleştiriyorum. Kirpi düşündüğümden daha sevimli oldu. Biraz gerçekçi biraz da karikatürize olacak. Yeni bir şey denediğim için heyecanlanıyorum yine.

3 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Lİnklerime ekledim blogunu; umarım sakıncası yoktur :) Bi de... çocuk kitaplarından önerilerin olur mu benim gibi yeni annelere :))

Kırmızı Şapka dedi ki...

Tabii ekleyebilirsin :)

Parents dergisini takip etmeni öneririm bir de Parents dergisi yazarlarının çıkardıkları "1 yaşındaki çocuğunuzu büyütürken, 2,3..5" böyle giden kitaplar var. Ben almıştım, yararlı buluyorum. Birkaç aylıktan itibaren Toprak'ı kitaplarla haşırneşir etmeni öneririm örneğin toys'r us'ta kumaştan kitaplar var ses de çıkarabilen aynı zamanda diş kaşıyıcılı vs... Bir de biliyorsundur, çocuk annebabanın elinde kitap görmezse okumayı sevdirmek çok zor olur. Ama siz zaten okuyan bir ailesiniz böyle bir sorun olmaz.

Ha resimli kitap diyorsan Kök, uçanbalık, mavibulut, yapa ve morpa diyorum. Tübitak'ın 3-6 yaşa hitap eden sayılar, renkler, zıtlıklar vs serisini de şimdiden alabilirsin. Benim ilk aldığım renkler kitabı olmuştu. Net yayınevi tamamen çeviri ürünler basıyor, çok güzel kitaplar var içlerinde, böyle ısırılınca, üstüne birşey dökülünce bir şey olmayan, yırtılmayan sert sayfalı kitaplar. Önce objelerin, hayvanların filan tek tek olduğu çok basit çizimleri olan kitaplara yönelmelisin. Büyüdükçe kompozisyonlar karmaşıklaşacaktır.Tabii bir de şahsi favorim, redhouse kitaplarının yeni çıkardığı kitaplar. İllüstrasyonları ülkemizde alışılan türde değil ve plastik değer açısından harikalar. Üstelik kitapların üstünde önerilen yaş grubu da yer alıyor. Şimdilik bu kadar sevgili adaşım... Aklıma geldikçe yine yazarım.

Elif Derviş dedi ki...

Çoook sağol zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı yazdığın için :))