2 Aralık 2006 Cumartesi

Kimim ben?


Hayat /Kariyer hikayem...

1977 İstanbul doğumluyum. Çizim hayatıma 1–1,5 yaslarında evin duvarlarını kendi boyum kadarınca çizip karalayarak başladığım söyleniyor. En sevdiğim oyuncaklarım arasında her zaman boyalar, boyama kitabı ve defterler olmuştur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü kazandığımda gerçekten mutlu olduğum yerin, boyalarla dolu bir çizim masasının başı olduğunu anladım. O mutlulukla üzerine aynı okulda “Çizgi Film” alanında yüksek lisans yaptım.

Dört yıllık lisans ve iki yıllık lisansüstü eğitimim süresince, ağırlıklı olarak çocuk kitaplarına yöneldim.
Buna, örnek aldığım sanatçılar kadar, çocuklar için bir şeyler üretme isteğim de etken olmuştur.
Bir tek çocuk bile, benim resimlediğim kitapları okurken, resimlerime eklediğim ayrıntılardan küçücük bir şey, örneğin; bir hayvanı incitmemeyi öğrense, o benim için en büyük bir mutluluk olur.

Yüksek Lisans mezuniyet projem olan filmim “E,Ge’ Bari...”
13. Ankara Film Festivali (2001)
2. İzmir Kısa Film Festivali (2001)
2. İstanbul Animasyon Festivali (2004) kapsamında gösterildi.
2006 yılında Kök Yayınevi tarafından kitap olarak basıldı.

İlköğretim 4 ve 5 için İngilizce dergisi “tooddy" (24 sayı), Deprem Dede kitapları, mitoloji serisi, okulöncesi döneme yönelik yapboz illüstrasyonları, masal kitapları bu alanda verdiğim ürünlerden bazıları...

2003’te evlenip Ankara’ya yerleştim.
2 yaşında dünya tatlısı bir kızım, karizmatik bir eşim, 4 yaşında sevgi arsızı bir kedim var.

Kitapların yanı sıra, birçok firmaya insert, katalog, kurumsal kimlik, afiş vb tasarımlar da yapmaktayım. Çok zevkle gerçekleştirdiğim bir başka çalışma da kişiye özel yaptığım “butik” tasarımlar. Bunlar genellikle farklı bir doğum günü, ya da yıldönümü hediyesi vermek isteyenlerin tercihi oluyor.

Şu an çalışmalarımın yanısıra, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Bölümü’nde İllüstrasyon dersleri vermekteyim.

Çalışmalarım hakkında daha fazla bilgiyi www.elifsongurdag.com adresinden izleyebilirsiniz.

1 yorum:

Elif Derviş dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.