30 Nisan 2009 Perşembe

Allahım o kadar mesudum ki...

Bu ay ciddi bir koşturmacayla geçiyor yine... Önce Grafik Tasarım Çalıştayını düzenledik, CAFT sempozyumu da sürüyor ve kitaplar sıcacık çıkmış matbaadan (dediler ki çok güzel olmuş, elime sağlıkmış), haftaya Nitelikli Çocuk Kitapları Çalıştayı'na katılacağım, ondan sonraki hafta da ATG'09 volume 3 ile geliyor.  

Bu karmaşa içinde, 4 Mayıs'a kadar sürecek olan Enki Bilal Sergisi'ne gidemeyeceğim diye çok bozulmuştum doğrusu. Fakat ne öğrendim, sergi 14 Haziran'a kadar uzatılmış! Bu bilgiyi öğrendiğim ÇROP'u gözlerinden öperim :)

"Yaşayan en önemli çizgi roman ustalarından Enki Bilal’in Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu’ndaki sergisi uzatıldı. Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören “Enki Bilal İstanbul’da” adlı sergi, 14 Haziran 2009 Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

“Enki Bilal İstanbul’da”adlı sergide; gerek çizgi roman albümleri, gerekse filmleriyle her zaman gündemde kalan sanatçının orijinal eserleri Türkiye’de ilk kez sergileniyor. Sergide, orijinal eserlerin yanı sıra Murat Cem Şerbetci Koleksiyonu’na ait imzalı-sayılı serigraf ve litograf baskılar, afişler, heykel ve saat tasarımları, posta pulları ve kartpostallar gibi eserler yer alıyor. Bu eserler arasında çok nadir bulunan Horus heykelciği ve Hyperion saati de bulunuyor.
Çok yönlü bir sanatçı olan Enki Bilal kendini sadece bir çizgi romancı ya da film yönetmeni değil, hikâye anlatıcısı olarak tanımlıyor. Sanatçının orijinal eserleri her zaman satışa sunulmuyor ancak iki yıldır eserleri müzayedelerde satış rekorları kırıyor. Geçen yıl Paris’teki Artcurial Müzayede Evi’nde satılan 32 esere toplamda 1,5 milyon avronun üzerinde değer biçildi. Bu eserlerden biri 177 bin avroya alıcı bularak rekor kırdı.
“Enki Bilal İstanbul’da”
Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu
28 Mart – 14 Haziran 2009"

Hiç yorum yok: